Välkomna hit alla gamla och nya vänner till FMJ. En modelljärnväg med många år på nacken men ännu aktiv. Motto: Ett sätt att aldrig ha tråkigt.


Den här bloggen/hemsidan är avsedd för en presentation av min modelljärnväg, först och främst i form av ett textat bildspel, ”EN RESA PÅ FAGERÅ MOTVALLA JÄRNVÄG”. Du kommer dit genom att klicka på nedanstående länk.  Där finns också ytterligare ett par bildmappar.

https://skydrive.live.com/?cid=62988b120cebcb4e&id=62988B120CEBCB4E%21263&authkey=!AIaanez3pFrLHHo#cid=62988B120CEBCB4E&authkey=%21AIaanez3pFrLHHo

Det finns också en video på YouTube, visserligen med innehåll ”out of concept” (concept = Sverige fram till 1967), men ändå:
http://www.youtube.com/watch?v=-waQwq1-5ts 
Du kan använda följande länk för att få veta mera om denna modelljärnväg, tankarna bakom, hur den byggdes etc. Där finns också spårplanen. Något invecklad, men med en tanke (eller rättare sagt flera tankar).

http://www.svensktmjforum.se/forum/forum_posts.asp?TID=232&title=fager-motvalla-jrnvg

Det finns också mer om FMJ i ett gammalt nummer av tidskriften Allt om Hobby, nr 2 1993. Samt, ännu äldre, i årsboken Järnvägshobby 2, red Jan Jangö 1979.

Du är väldigt välkommen att kommentera bildspelet eller något annat om denna trevliga hobby.

Det skulle också vara trevligt med ett mail till min e-postadress Fagersund@hotmail.com
Annonser
Det här inlägget postades i Hobbyer. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Välkomna hit alla gamla och nya vänner till FMJ. En modelljärnväg med många år på nacken men ännu aktiv. Motto: Ett sätt att aldrig ha tråkigt.

 1. Gunnar skriver:

  Hej! Det var en väldigt fin modelljärnväg du har,själv har jag ibland lekt med tanken att bygga upp en, men som så mycket annat så stannar det med en tanke, jag måste ju prioritera, tiden räcker inte till, kanske kan det bli av när tiden för pension infinner sig.
  Hälsningar Gunnar

 2. ROM skriver:

  Very Nice pictures, dear friend
   
  From Mexico City, nice to meet you

 3. Gunnar skriver:

  Hej! tack för dina rader i min gästbok, det är underligt det där att folk inte vågar skriva, men jag har fått några vänner, en så långt borta som i Kina, jo det där att jag tänker på att evetuellt försöka bygga en egen bana kan kanske bli verklighet, jag tar ut min pension den 11 oktober, så då får jag tid, men så fin som din bana blir den nog aldrig. Ha en riktigt bra kväll.
  Gunnar 

 4. Unknown skriver:

  Trevligt, nu kan jag demonstrera för mina intresserade arbetskamrater m fl – det blir säkert succé/Tomas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s